Stockholms Wushu Akademi erbjuder O Shin Chuen Kung Fu träningar för barn 7-12 år, ungdom från 12 år och vuxna i flera nivåer från nybörjare till avancerade.

Vi har egna träningslokaler, centralt läge på Döbelnsgatan 67A med en gruppträningssal, ett gym med skivstänger och sandsäck, och separata omklädningsrum med duschar för herrar resp. damer.

Föreningen grundades 1975 av Da Sifu Louis Linn då han etablerade den kinesiska stridskonsten Wushu, även kallat för Kung Fu i Sverige och sin familjestil O Shin Chuen®, fem djurs stil. O Shin Chuen är en klassisk Kung Fu stil som kombinerar slag, sparkar, grepp, kast, ledlås och svep i en effektiv kampsport.

35000 medlemmar

Sedan starten har uppskattningsvis har totalt över 35.000 personer varit medlemmar i föreningen. Årligen tränar drygt 200 medlemmar i instruktörsledda träningspass med utbildade instruktörer. Målsättningen är att erbjuda en effektiv och kvalitativ stridskonstträning för självförsvar och fitness.

Träningsläger i Kina 2012, morgonträning på The Bund i Shanghai

Bild: Träningsläger i Kina 2012, morgonträning på The Bund i Shanghai

SWA är en av de främsta skolorna inom stridskonst genom Da Sifu Linn's gedigna och omfattande kunskaper, och hans mer än 50 års erfarenhet inom stridskonst. Han har bland annat undervisat närstrid för Svenska kustjägarskolans officerare, Stockholms polisens antiterroriststyrka, Kungliga Operan och eleverna på International School of Stockholm.

Eminenta Besökare

En av Da Sifu Linn's målsättningar är att utbilda sina elever om olika grenar inom kinesisk stridkonst av den anledningen har han inbjudit flertalet eminenta besökare som undervisat i sina respektive områden. Från klassisk kinesisk brottning till modern standardiserad Wushu.

Stormästaren Chang Dung Sheng besöker Stockholm 1982 och undervisar eleverna på SWA i Shuai Chiao/Jiao.

<em>Grandmaster Chang Dung Sheng visar kast med Da Sifu Louis Linn i Stockholm 1982.</em>

Bild: Grandmaster Chang Dung Sheng visar kast med Da Sifu Louis Linn i Stockholm 1982

Da Sifu Linn inbjuder för Svenska Wushu förbundets räkning tio Wushu experter från Kina som besöker Sverige 1984. Bland besökarna fanns Prof. Cai Longyun och Master Su Zifang, den senare återkom flera gånger som gästinstruktör. De uppför ett flertalet uppvisningar runt om i Sverige.Ten-Chinese-Wushu-experts-visits-Europe-with-Louis-Linn-1984

Bild: De tio Wushuexperterna med Da Sifu Linn (mitten) på besök i Sverige 1984.

En annan uppskattad gästinstruktör var allround mästarinnan Zhang Yuping som besökte Sverige under 3 månader 1990 och gjorde flertalet uppvisningar och undervisade modern Wushu.

Hösttermin 2022 22 augusti - 15 december

  • öppet: måndag - torsdag: 16:20-21:00
  • tel-tid: måndag - söndag: 12:00-22:00

Hitta Oss

Jag vill bli kontaktad

Vänligen skriv ditt fullständiga namn. (enbart bokstäver + accentuerade bokstäver)

Ogiltig e-post adress.

0/800

Skriv ett meddelande. Det kan vara kort.

Top